Stichting Make a Wish ontvangt donatie via ITdonations van New Media 2Day

New Media 2Day en ITdonations:
Sinds dit voorjaar werkt New Media 2Day samen met ITdonations. Zij zorgen ervoor dat afgeschreven (computer)apparatuur bij ons in Amsterdam wordt opgehaald, verwerkt en opgeschoond wordt. Dit gebeurt allemaal, volledig gecertificeerd, volgens de hoogste normen op het gebied van milieu en security. De eventuele restwaarde van deze apparatuur wordt gedoneerd aan een organisatie waarvan wij, als New Media 2Day, vinden dat deze wel een extraatje kunnen gebruiken.

 

Werkwijze:
De werkwijze van ITdonations is eigenlijk te vergelijken met die van New Media 2Day; Helder en in Duidelijke taal. Alle stappen welke genomen worden duidelijk gecommuniceerd. Stap-voor-stap worden de handelingen besproken en worden er afspraken gemaakt naar de wens van de klant.

 

En dan?
Onze logistieke collega Kevin zorgt er altijd voor dat afgeschreven apparatuur binnen New Media 2Day geregistreerd en opgeslagen wordt. Hij regelt met ITdonations de logistiek en zorgt ervoor dat het bewijs van vernietiging van hardware en het veilig verwijderen van data van systemen wordt gecontroleerd en opgeslagen. Nadat er een partij apparatuur door ITdonations was opgehaald bij ons op kantoor kreeg Kevin netjes een mail van ITdonations waarin stond beschreven wat er met de apparatuur is gebeurd;

 

“Met zorg hebben wij uw apparatuur geïnventariseerd en bedrijfsgevoelige data verwijderd. U ontvangt bijgaand een transparant overzicht van de ingenomen apparatuur en indien van toepassing de certificaten van dataverwijdering.

 

1 Dataverwijdering met certificaat
Alle data dragende hardware is geschoond middels Blancco software en u ontvangt per harde schijf een dataverwijderingscertificaat. Tapes, USB sticks, geheugenkaarten en overige data dragende middelen zijn verschredderd/vernietigd.

2 Registratieproces/rapportage
ICT apparatuur, compleet en jonger dan 6 jaar, is door ons verwerkt en geregistreerd op serienummer niveau. Deze apparatuur vindt u altijd terug op de eindwaardering. Desktops, workstations, laptops, monitoren, routers/switches, plotters, servers, opslag- en mainframes, smartphones en tablets.

3 Milieu verantwoord
Uw ICT afval is door onze verwerkingspartner via de laatste WEEELABEX normering gerecycled. Deze apparatuur vindt u op één regel terug op de eindwaardering als bewijs van recycling met omschrijving: scrap.”

 

Belangrijk om te weten is dus dat:

  • Data op de apparatuur is verwijderd volgens normen en hiervoor is ook een certificaat afgegeven.
  • Afgeschreven apparatuur is vernietigd en herbruikbare apparatuur wordt gerecycled, wat milieutechnisch verantwoord is omdat afval wordt voorkomen.

Restwaarde: 
De restwaarde van deze apparatuur hebben wij geschonken aan Stichting ‘Make a Wish’.

Nu kregen wij vorige week een brief van de Stichting ‘Make a Wish’ om ons te bedanken voor onze donatie. Toch wilden wij het ontroerende verhaal van Bram met jullie delen. Juist omdat dat het een fantastische bijkomstigheid is dat ITdonations het voor ons mogelijk heeft gemaakt de wens van dit jongetje in vervulling te laten gaan.

31 oktober
2018

Auteur


Machteld de Kreij