Veel nieuws van Datto: DattoCon 2018 

Datto? Daar hebben we New Media 2Day nog niet eerder over gehoord, zal je wellicht denken. Datto is een van onze belangrijkste partners geworden nadat ze afgelopen jaar zijn samengegaan met Autotask. Datto verzorgt voor ons de backoffice applicaties van CRM tot aan het factureren, van beheer tot monitoring van onze en jouw IT omgevingen en elk proces dat hier tussen komt. Het merk Datto is hier in Europa vrij onbekend, maar heeft haar sporen in Amerika reeds verdiend.  

 

Omdat Datto naast Autotask nog meer te bieden heeft dan onze ERP oplossing zijn René en ik in het vliegtuig gestapt om deze ontwikkelingen te bekijken tijdens hun DattoCon 2018 evenement in Austin, Texas. 

 

DattoCon18 CEO Keynote

 

Als New Media 2Day zijn wij vooral geïnteresseerd in oplossingen welke het voor onze klanten veiliger en eenvoudiger maken en continuïteit bieden.  

 

Datto heeft hiervoor aan aantal mooie innovatieve oplossingen zoals back-up to Cloud waarbij een uitwijk op locatie direct mogelijk is. Dit is interessant voor organisaties die hun data nog niet opslaan in Office 365 en nog gebruik maken van een centrale server. Voor organisaties die wel Office 365 gebruiken, maar graag een extra back-up oplossing zoeken, biedt deze oplossing ook kansen. 

 

-> op het moment dat je eigen server ermee stopt wordt er direct een virtuele server opgestart waardoor je kunt doorwerken en continuïteit is gewaarborgd. Er wordt in het geval van een incident ook nog een kopie opgeslagen in de Cloud zodat het voldoet aan de 3-2-1 back-up strategie; 

 

3 verschillende kopieën van de data
Dit betreft één kopie van je actuele data waarmee je werkt, één kopie op een back-up en één kopie extern in de Cloud in het geval van de Datto oplossing 

fysiek verschillende media
Lokaal via een harddisk en in de cloud via gedeelde opslag 

1 kopie extern
In het geval van een calamiteit zoals water- of brandschade is er altijd een uitwijk mogelijk. 

 

Wij gaan deze oplossing verder onderzoeken of dit kan bijdragen tot extra veiligheid en continuïteit.  

 

 

Naast de back-up oplossingen biedt Datto ook managed netwerk producten aan die centraal beheerd kunnen worden vanuit één portaal. Dat vanuit één portaal centraal beheren zorgt ervoor dat het beheer nog beter, strakker en efficiënter kan worden ingericht.  

 

Ook zit er in het beheren vanuit één portaal een stuk continuïteit verwerkt. Bijvoorbeeld een Vodafone flat-fee mobiel abonnement van standaard als back-up verbinding in elke firewall. Dit houdt in dat een internetverbinding op locatie bijna altijd actief is en indien het internet uitvalt er automatisch over het 4G-netwerk wordt verbonden zonder hiervoor extra kosten te maken.  

 

Door het vertrouwen dat Datto heeft in deze producten heeft zij tijdens het evenement aangekondigd dat ze op deze productserie levenslange garantie gaan bieden.  

 

Na een tweedaags evenement, met een afsluitende keynote van Richard Branson zijn René en ik weer huiswaarts gekeerd waarbij wij wel moeten zeggen dat Austin een gekke, muzikale maar vooral erg leuke stad is. Klik voor een mooie impressie op keep austin weird 

 

 

Over Datto
Datto beschermt bedrijfsgegevens en biedt tienduizenden snelgroeiende bedrijven over de gehele wereld een veilige verbinding. Datto’s Total Data Protection-oplossingen zorgen voor probleemloze toegang tot bedrijfsgegevens op locatie, onderweg en in de cloud. Door de bundeling met Autotask zijn ook businesssoftware en endpoint management geïntegreerd. Wereldwijd vertrouwen duizenden IT-dienstverleners, waaronder New Media 2Day op Datto’s combinatie van toonaangevende technologie en toegewijde dienstverlening, die er samen voor zorgen dat bedrijven ‘always on’ zijn. Het hoofdkantoor van Datto wereldwijd staat in Norwalk, Connecticut (VS). Het Europese hoofdkantoor staat in Reading, Engeland. Andere vestigingen bevinden zich in Rochester, Boston, Portland, Toronto, Londen, Singapore, Sydney, Frankfurt en Amsterdam. Bezoek https://www.datto.com/ voor meer informatie. 

10 juli
2018

Auteur


Thijs Parée